Культура

У Франківську до 15-річчя проєкту «Врятуймо скарби разом» відбудуться три події

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Загальна назва акції до 15-річчя проєкту «Врятуймо скарби разом» – «Нові діалоги. Про Любов». Вона відбудеться у четвер, 25 квітня, 15:00, в залі сакрального мистецтва Івано-Франківського краєзнавчого музею, повідомляють організатори.

У Франківську до 15-річчя проєкту «Врятуймо скарби разом» відбудуться три події

В рамках події заплановані три визначальних складових:

  • Презентація скульптури «Ангел» XVIII століття. Консервація – Валерій Твердохліб та Соломія Сташків-Олійник,
  • Відкриття виставки робіт фотохудожника Олега Нетецького,
  • Нові діалоги з художником Яремою Стециком. 20 християнських муралів у Франківську.

Фотовиставка Олега Нетецького «Ангел» є творчою авторською рефлексією фотохудожника на прекрасний твір поки невідомого автора скульптури XVIII століття з міста Городенка, – каже художник-реставратор Валерій Твердохліб. – Сама творчість Олега Нетецького – це якийсь неймовірний дар його таланту нашому місту.

За словами Валерія Твердохліба, «Ангел» є таким відзеркаленням нашого трагічного буття, але врятований людьми, незважаючи на шалені війни, які проносилися на нашій землі. Тобто це – якась віра. Віра в перемогу.

Ангел, новини Івано-Франківська

Перш за все думалося, чи це може бути справді Пінзель? З якої деревини вироблено? А скільки цей Ангел бачив!? Які події крізь нього проходили…Було б цікаво зняти його до консервації і після, – говорить сам Олег Нетецький.

Художник Ярема Стецик називає Франківськ доброю лабораторією для наших стосунків.

При всіх злих коливаннях у нас є шанси на спільні думки, і дещо навіть вдається. Хочеться навчитись вказувати на порушення червоних ліній, але відкриватись на наступні любовні спільні плоди, – каже Стецик. – Нам треба якось бути разом якомога міцніше. Пропоную тут мати невелику практику. Може це знадобиться на майбутнє. Запрошую!

Читайте: У музеї мистецтв Прикарпаття відкрили виставку витинанок (ФОТО)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.