Культура

У Франківську буде літературна резиденція імені Олега Лишеги

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Програма «Читай» запрошує письменників і перекладачів на «Літературну резиденцію імені Олега Лишеги». Резиденція відбудеться з 1 червня по 1 липня в Івано-Франківську, повідомляє платформа “Тепле місто”.
резиденція імені Лишеги в Івано-Франківську

Це можливість упродовж місяця працювати над власними текстами чи перекладами та познайомитись з актуальними контекстами Франківська та регіону, – кажуть організатори.

Читайте: У Коломиї з’явилися писанки з “маріупольськими” розписами

Резиденція передбачає участь у двох публічних подіях в Івано-Франківську – на початку та наприкінці періоду перебування. Крім того – написання та публікація есею про Олега Лишегу, поїздка в Тисменицю, де поет і перекладач народився.

Щоби податися на участь в резиденції, просять заповнити форму: https://forms.gle/SuNB9k9fZNnah1oY8

На основі аплікаційних форм команда програми «Читай» обере чотирьох учасників. Заявки можна надсилати до 14 травня включно.

Читайте: Гурт “Антитіла” анонсував великий концерт в Ялті

Олег Лишега – поет, драматург, перекладач. Мешкав у Тисмениці. У 2000 році Олег Лишега та Джеймс Брасфілд одержали нагороду ПЕН-клубу за переклад англійською мовою збірки «Вибрані вірші Олега Лишеги».

Книга Лишеги «Друже Лі Бо, брате Ду Фу» в 2010 році увійшла до довгого списку премії української служби Бі-Бі-Сі “Книга року”.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.