Культура Фото

У франківському Бастіоні відкрили «Серпень» Ігоря Панчишина (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 29 серпня, у фортечній галереї «Бастіон» відкрили виставку живопису Ігоря Панчишина.

Автор назвав її «Серпень», відкриття відбулось у галереї «Арт на мур», пише Репортер.

“Усі роботи з цієї виставки об’єднані одною темою – кінцем літа у нашому місті, при чому з різних років, – каже Панчишин. – Вони  не мають окремих назв, не потребують, адже вона у всіх одна – серпень. Є там і пейзажні речі, місто, люди, але загалом усе це – мої особисті серпні у моєму місті”.

Ігор Панчишин – відомий у Івано-Франківську архітектор-реставратор, художник, автор багатьох публікацій у ЗМІ на теми культури та охорони історичної спадщини.

Народився у Станіславі (нині Івано-Франківськ) у 1955 році. Закінчив Львівську політехніку в 1978 році, з того часу професійно займається архітектурою, збереженням пам’яток культури. Був одним із основних ініціаторів та організаторів знаменитої франківської бієнале «Імпреза».

Роботи Ігоря Панчишина перебувають у багатьох колекціях. У живописі й фото він декларує любов до рідного міста, цитує та мікшує фрагменти архітектури, фіксує мінливості настроїв, гру світла й тіней – усього, що творить неповторний колорит Станиславова. Останнім часом художник активно розробляє абстрактні теми.

«Серпень» – чергова з небагатьох індивідуальних імпрез Панчишина, але виставка живопису – перша. До того були: перформанс «Пам’ятник Братам Гартенбергам» (1997), інсталяція «Зів’яле листя» (2002), виставка фото «Цвитіння» (2008).

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.