Культура

Сповідь та інтимна історія. У Франківську презентували фільм Олександра Кобзаря «Батько»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Презентував стрічку «Батько» у Франківську в середу, 26 липня, у театрі кіно «Люм’єр», продюсер, режисер і головний актор фільму – Олександр Кобзар. Також він сам і шукав гроші на зйомки. Каже, головна ідея стрічки – інтимна історія про стосунки батька й сина.

У Франківську презентували фільм Олександра Кобзаря «Батько»

Це така інтимна історія, моя особиста сповідь. Я знімав фільм про ту частинку серця, яке є кожного з нас. У когось вона кровоточить, у когось наглухо заморожена, а когось гріє вогнем. Це стосунки з батьком, – каже Олександр Кобзар. – Є багато історій у фільмах про стосунки з мамою, пісні чудові українські про маму. А зі стосунками з батьком є проблема. Я знімав фільм для чоловіків, бо у кожного чоловіка всередині є таємна коробочка, в якій щось живе.

Сповідь та інтимна історія. У Франківську презентували фільм «Батько»

Сценарій писали девʼять місяців зі сценаристом Симором Гласенком. Ідея на початку була іншою, її допрацювали під час написання і вийшли на тему батька.

Наплакалися з ним удвох, – каже Кобзар. – Почали знімати на початку 2020 року. Восени 2021 року був закритий показ у Києві. А потім була війна. Ми чекали зустрічі з глядачем, коли зможемо вийти в прокат.

Премʼєра фільму відбулася на Миколайчук open.

Але Франківськ – перше місто, де відбувається премʼєра стрічки після Києва.

Олександр Кобзар – актор, має освіту театрального режисера. Зняв стрічку без державного фінансування – власним коштом.

У мене великий досвід у кіно. Я почав задихатися від того, що відбувалося в нашому бізнесі. Було не так багато фільмів чи серіалів, в яких мені було цікаво працювати. Ті проєкти, які мені пропонували, були мені не цікавими, – розповідає Олександр Кобзар. – Я заробив гроші як актор, познайомився зі сценаристом і почали роботу. В мене була внутрішня впевненість, що все складеться.

Психоаналітик Михайло Пустовойт, якого запросили на обговорення фільму після показу, каже, на нього фільм справив сильне враження.

Наші стосунки – це наш внутрішній ресурс, те на що ми покладаємося у складних обставинах. І війна – це якраз час таких критичних обставин. І солдатам теж допомагають триматися стосунки із побратимами та близькими людьми, які чекають на них на мирній території. Це головний ресурс будь-якої людини.

Читайте: У Франківську анонсували три допрем‘єрні покази фільму «Довбуш»

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.