Культура Фото

Скрипки й топірці, – у Львові яскраво відзначили день Гуцульської культури (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Театралізоване мистецьке свято — День гуцульської культури — відбулось 27 січня на центральній площі Львова, пише Укрінформ.

У святі взяли участь мистецькі колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Верховинського району Івано-Франківської області.

«Дякую нашим гостям, які так щиро несуть до нас традиції карпатського краю, за те, що сьогодні Львів поринув у колоритну гуцульську різдвяну атмосферу із чарівною трембітою і добрим співом, – каже голова Львівської ОДА Олег Синютка. – Але завжди пам’ятаймо, що ми маємо можливість веселитись, разом колядувати завдяки понад 10 тисячам наших краян, які за тисячу кілометрів від княжого Львова боронять нашу незалежність і свободу, наш спокій і мирне життя».

Народні колективи демонстрували унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – обряд гуцульського весілля, гуцульський одяг, народний танець, лунали гуцульські співанки й колядки.

Діяла святкова виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини.

Гості заходу брали участь у майстер-класах з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання гуцульської княгині, вчились танцю “Гуцулка”.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.