Культура

“Саме такі твори треба популяризувати” – Марцінків про фестиваль історичної прози “Софія”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Втретє в Івано-Франківську відбувається фестиваль історичної прози “Софія”.

Про це на своїй сторінці написав міський голова.

За словами мера, жанрова специфіка такої літератури пасує не кожному. Проте це саме такі твори неодмінно треба популяризувати. Без усвідомлення свого минулого, ми не матимемо успішного майбутнього.

Читайте У Франківську стартував фест історичної прози «Софія» (ФОТО)

“Сьогодні завітав на нагородження переможців конкурсу та презентацію колективного видання кращих творів конкурсантів. Загалом, важливо, що є багато авторів, які пишуть саме в цьому жанрі. Треба їх підтримувати, аби їхні твори побачили світ”, – пише Марцінків.

«Софія» має всі шанси стати всеукраїнською. Географія фестивалю велика, тому слід думати про те, як зробити його більш масовим, обдумати різні організаційні форми. Це завдання на наступний рік. Я ще раз дякую організаторам фестивалю Кравчуку Ігору та Степану Процюку за ті зусилля, які вони докладають, аби “Софія” щороку відбувалась”, – додав він.

Довідка:

Це вже третій Всеукраїнський фестиваль історичної прози «Софія». Захід є унікальним в Україні. Впродовж двох днів в Івано-Франківську влаштовуватимуть зустрічі з письменниками, літературні дискусії, творчі вечори та виставки.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.