Історія Афіша Культура Люди

Роздуми про ХХ століття. У Франківську презентуватимуть книжку розмов Тоні Джадта та Тімоті Снайдера

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 2 липня, у Івано-Франківську буде презентація книжки розмов Тоні Джадта та Тімоті Снайдера “Роздуми про ХХ століття”. Зустріч буде о 18:00 в підземному переході “Ваґабундо”.

Учасники презентації – Іван Монолатій — історик, етнополітолог, літературознавець, професор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Ігор Балинський — співзасновник Видавництво «Човен»та Юрій Опока — виконавчий директор Lviv Media Forum. Модеруватиме головна редакторка онлайн-журналу Куфер Ольга Перехрест.

«Роздуми про ХХ століття» — світовий інтелектуальний бестселер, остання прижиттєва книга Джадта та перша книга історика, яка побачить світ українською мовою, пише Yakaboo.

Тоні Джадт (1948–2010) – британський та американський історик, публіцист, публічний інтелектуал. Член Американської академії мистецтв та наук і Британської академії.

Викладав у Кембриджському, Каліфорнійському, Оксфордському та Нью-Йоркському університетах. Заснував Інститут Ремарка при Нью-Йоркському університеті та був його директором.

Автор багатьох досліджень з історії Європи ХХ століття, зокрема історії Франції. Найвідоміша книга Тоні Джадта – «Після війни: історія Європи від 1945 до нашого часу».

Тімоті Снайдер – американський історик, письменник, публічний інтелектуал. Професор Єльського університету; фахівець з історії Східної Європи ХХ століття, зокрема історії України, Польщі, Росії. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та Голокосту.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.