Відео Культура

Прикарпатець реставрує старі кептарі по фотографіях прабабусь і прадідів (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
На Прикарпатті у селі Корнич Коломийського району Михайло Вінтонюк реставрує старі кептарі. Деколи деталі відновлюють по чорно-білих фотографіях прабабусь і прадідів, які були вдягнені в ці кептарі.

Після того, як майстру вдалося реставрувати сімейну реліквію, були зібрані всі деталі одягу, що видно на старовинному фото. І пара повторила тут фотосесію, що була в їхніх рідних 80 років тому, пише Репортер.

Чим складніший випадок, тим для Михайла більше азарту повернути річ до життя. Він рятував здавалося б безнадійні кептарі, забуті на горищі, у хлівах та клунях. Щоб відродити історії, треба немало часу.

Михайло працював оператором на заправці, але йому завжди подобались старовинні речі. Колись у селі Корнич було чотири кушніри, але всі вони померли. Одного разу Михайло допомагав по господарству одній старій пані. Виявилось, що вона донька професійних кушнірів.

Жінка навчила Михайла кушнірству. Свій перший кептар чоловік шив на заправці, щоб ніхто не бачив. Потім звільнився із заправки і зайнявся справою, про яку мріяв. Коли став впевнений у собі – взявся за реставрацію старих.

Михайло Вінтонюк вірить, що йому вдасться на Прикарпатті відновити моду на кожухи і кептарі.

Більше дивіться у сюжеті ТСН.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.