Культура

Проект “Щирі” підтримає Косівський музей народної творчості Михайла Струтинського

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Календар «Щирі» на 2017 рік – це дивовижні фотографії українських зірок, які вбрані в найкращі автентичні строї кінця XIX – початку XX століття,пише Репортер.

40ffde1c21ac7b0c219baae1c22b1618-900x600

“Команда проекту особисто побувала в двох краєзнавчих музеях: у місті Косові та Новоайдарі. Ми побачили, в яких жахливих умовах перебувають експонати, в тому числі українські костюми. Саме цим музеям і буде спрямована допомога,” – повідомляє адміністратор проекту.

За словами організаторів, в музеї немає централізованого опалення, а також їх затопила сусідня музична школа, і унікальні речі залило водою.

thumb_big_img_1259-1

Цього року героями календаря «Щирі» стали співачки Тіна Кароль та Анна Завальська, дизайнерки Олена Рева та Наталя Каменська, телеведучі Маша Єфросиніна, Соломія Вітвіцька, Регіна Тодоренко, Марічка Падалко та Ольга Фреймут, призерка Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро гімнастка Ганна Різітдінова, музикант Дмитро Шуров із родиною та подружжя Нати Жижченко (ONUKA) та Євгенія Філатова (The Maneken).

img_1168-2

Кожна з 12-ти фотографій календаря – точне відтворення костюму певної епохи та певної місцевості. Знімальну групу консультували спеціалісти Українського Інституту Історії Моди.

Але крім історичної достовірності, календар щиро натхнений кольоровим різнобарв’ям українського традиційного костюму: від фіалкових спідниць Полісся – до гарбузових сорочок Буковини, адже тема календаря – «Колір».

7808ef5eb5b3f97036da99f61bee614d-900x600

Історія проекту «Щирі» почалася в кінці 2014 року, коли 15 українських зірок знялися для благодійного календаря в традиційних українських костюмах. Результат проекту вражав: весь тираж першого календаря розійшовся за 48 годин і зібрав 200 тисяч гривень, які були передані Волонтерській сотні. Цього року всі кошти від продажу календарів «Щирі» на 2017 рік будуть спрямовані на розвиток і підтримку регіональних етнографічних музеїв України.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.