Культура

Надрукували роман Степана Процюка «Руки і сльози» про Івана Франка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У новому видавництві Холодкевича «ТунДрайв» вийшла нова книжка Степана Процюка – роман про Івана Франка «Руки і сльози».

На сайті нового видавництва сказано: «До вашої уваги відвертий та сміливий роман Степана Процюка про Івана Франка «Руки і сльози», пише Репортер.

Степан Процюк розповів про непросте особисте життя Івана Франка. Постать визнаного генія постала у романі людиною, зі своїми страхами, сумнівами й коханнями. Степан Процюк перевідкрив нам Франка. Справжнього, простого і величного водночас. Генія, хто творив націю, і людини, яка не мала душевного спокою і лише декілька днів особистого щастя.

Цей роман є частиною сценарію і фільму про Івана Франка.

Я недолюблюю портрети, але портрет Івана Франка у моїй кімнаті вже кілька десятків літ. Вважаю Івана Франка найбільшим українським письменником. У романі «Руки і сльози» прагнув створити велике панорамне полотно життя і творчості Франка, спробу його психічного портрету та психологічні особливості особистого і сімейного життя, а також трагізм його боротьби із хворобою останні вісім літ, – написав Степан Процюк замість анотації.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.