Культура

На Євробачення від України поїдуть alyona alyona і Jerry Heil

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У національному відборі на Євробачення-2024 у неділю, 4 лютого, переміг дует alyona alyona & Jerry Heil. За результатами голосування членів журі й глядачів, вони тримали у сумі 21 бал — 10 від журі та 11 від глядачів.

Тепер ці співачки представлятимуть Україну на міжнародному пісенному конкурсі, який цього року пройде у Швеції.

На Євробачення від України поїдуть alyona alyona і Jerry Heil

 

Фінал Національного відбору відбувся 3 лютого у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору й представника України на Євробаченні-2024 мали визначити за результатами голосування журі (50%) і глядачів (50%). Склад цьогорічного журі, який українці обрали шляхом голосування в Дії: Андрій Данилко, Джамала й Сергій Танчинець.

Але через рекордну активність користувачів у мобільному застосунку Дія не всі охочі змогли віддати голос за обрану пісню. Тоді щосекунди в Дію заходили понад 15 000 людей, тож застосунок не витримав навантаження.

Голосування продовжили у неділю, 4 лютого. Спершу був повтор фінального концерту, а після того у прямому ефірі закрили лінії для голосування й оголосили результати.

Нагадаємо, 68-й конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня.

Читайте: «Найбільше дратує, коли чую російську». Француз Алексі Одоне закохався в Україну і переїхав сюди жити

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.