Культура

На Прикарпатті зібрали близько чотирьох тисяч доларів для україномовної бібліотеки в Маріуполі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Івано-Франківщина долучилася до створення бібліотеки і школи бандури та живопису у Маріуполі.

Про це Суспільному Карпати повідомив ідейник і куратор україномовної бібліотеки і школи бандури та живопису в Маріуполі Кирило Долімбаєв, пише Репортер.

«Прикарпатці із самого початку долучилися до збору коштів для створення україномовної бібліотеки імені Василя Стуса. 15-20 % від загального збору надійшло від Івано-Франківської області, а це 3-4 тисячі доларів. Це більше, ніж отримали від Донецької і Луганської областей. Щоб підтримати проєкт, треба зайти на платформу і зробити внесок», – розповідає Кирило Долімбаєв.

Читайте також: Мистецтво біля фронту. Як Маріуполь став культурним центром Донеччини (ФОТО)

На підтримку місцевого бізнесу і державної влади, які до цього часу не підтримували ініціативу, активісти не розраховують: «Маріуполь – місто монопідприємств. Підприємств Ріната Ахметова, Володимира Новинського, тут превалює московський патріархат, – говорить куратор. – Ми не маємо підтримки від великих спонсорів. Єдиний, хто допомагає з підприємств міста, то Маріупольський морський торговельний порт. А здебільшого, це фізичні особи зі всієї України, а також з Маріуполя і з Донеччини».

Окрім того, активісти з Прикарпаття передали для бібліотеки в Маріуполі книги, розповідає волонтер Лев Косенко: «Долучився до акції, бо я за українську мову. Хоч я є носієм трьох мов. Багато моїх знайомих і друзів теж допомогли».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.