Культура Фото

На Прикарпатті завершили зйомки фільму “Памфір” (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Фільм “Памфір”, що створюється за підтримки Держкіно знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 по лютий 2021.

Зйомки проходили в локаціях у більш ніж десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей, пише Репортер.

Кастинг на виконавців головних та епізодичних ролей тривав більше двох років. Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Олександр Ярема, Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Петро Чичук, Галина Свята, Георгій Поволоцький, Олексій Лейбюк та Зіновій Симчич.  Окрім професійних акторів до зйомок масових сцен залучили і місцеве населення.

Оператор-постановник стрічки – Микита Кузьменко, випускник Global Cinematography Institute  в Лос-Анджелесі. Він відомий операторською роботою над документальним фільмом «Жива ватра» та великою кількістю музичних відеокліпів для українських та світових виконавців серед яких Джамала, Монатік, Onuka, Katy Perry та Cardi B.

Режисер-постановник фільму – Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Продюсерка проєкту Олександра Костіна зазначила:

“Проведення підготовки та зйомки фільму в умовах двох жорстких локдаунів та аномальних природніх явищ, коли в жовтні випадає сніг, а в січні його навпаки неможливо знайти, стали випробуванням, яке завдяки чудовій, професійній команді та надійним партнерам нам вдалось з успіхом пройти. Попереду постпродакшн фільму у Франції та Польщі і ми із захопленням розпочинаємо новий етап життя проекту”, – каже продюсерка проєкту Олександра Костіна.

«Памфір» – історія про хорошого сім’янина, якому доля дає випробування, де  він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

У 2019 році “Памфір” став переможцем 11-ого пітчингу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва). Він отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF), швейцарського фонду Visions Sud Est , одного із найбільш відомих фондів у Європі, які фінансують експериментальне кіно – Hubert Bals Fund. А також французького національного центру кіно – CNC Aide aux cínemas du monde.

“Памфір” створюється у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM спільно з Les Films D’Ici, MADANTS, Quijote та у партнерстві з Mainstream pictures.

Проєкт реалізувався за підтримки Українського Культурного Фонду. Над сценарієм режисер працював в резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence.

Реліз фільму запланований на 2022 рік.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.