Культура Фото

На Коломийщині відбувся фестиваль імені Квітки Цісик (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
8 вересня у Лісках на Циганському Горбі відбувся ХІ обласний літературно-мистецький фестиваль імені Квітки Цісик, присвячений 65-й річниці від дня народження співачки.

Розпочався фестиваль, традиційно, хвилиною пам’яті за полеглими захисниками України та покладанням квітів до пам’ятника просвітителям Лісок і на могилу Марії Цісик, пише Дзеркало медіа.

У мистецькій програмі взяли участь Народний аматорський ансамбль “Сопілкарі”,  читці Аліна Безрукова,  Вікторія Мицак, Вадим Вольський, Денис Козловський; Надія Бірчак в образі Квітки Цісик; хор учнів Коршівської дитячої музичної школи, унісон скрипалів та  оркестр народних інструментів та інші.

Ведучі фестивалю: Євген Баран – голова обласної організації Національної спілки письменників України та Наталка Тарновецька – директор Коломийської центральної районної бібліотеки.

Гості фестивалю мали змогу придбати книжки з автографами їхніх авторів. В рамках фестивалю відбулись презентації книг Романа Горака”«Журавлі відлетілі: есеї про Квітку Цісик та її рід” та нової книжки Ярослава Ясінського “Логос”.

Зі своїми новими творами виступили літератори з Чернівців, Львова, Івано-Франківщини і Коломийщини (понад 30 письменників).

Ідея проведення фестивалю імені Квітки Цісик у Лісках належить поету, члену Національної спілки письменників України Ярославу Ясінському. Це завдяки його наполегливій дослідницькій роботі про Ліски, як родинне гніздо Цісиків заговорили в Україні.  Ярослав Ясінський навів контакти з родиною співачки, нащадки якої проживають у Польщі й США. Кілька років поспіль на фестиваль приїжджали представники   родини Цісиків, Кочіїв, Ісаєвих.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.