Культура

На Калущині відбувся міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Вокальний конкурс вже другий рік поспіль крокує цілим світом.

Зокрема, побував у Німеччині, Франції, Іспанії. Відбувся у Києві, Каневі, Тернополі, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Квітка Цісик відома українка, яку всі знають під іменем Кейсі Цісик. Американці підрахували, що голос Кейсі-Квітки лунав 22 мільярди разів у різних радіоефірах, з екранів кінотеатрів, на телебаченні.

Читайте: Оксана Муха: «До мене завжди приходить достойна публіка»

Конкурс проводився у два етапи серед вікових категорій від 6 до 68 років по трьох категоріях: народний спів, академічний спів та народний спів. Гала-концерт відбувся у Палаці культури «Юність» в Калуші.

Призові місця отримали:

Вероніка Мартинюк с. Завій– I премія (золото);

Катерина Юськів с. Підмихайля – II премія (срібло);

Ольга Вовчук с. Підмихайля – II премія (срібло);

Аліна Ільків с. Завій – II премія (срібло);

Олександр Турлай с. Студінка – II премія (срібло);

Під час проведення гала – концерту на підставі звернення Громадської спілки, громадського об’єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на Сході України організатори нагородили видатних жінок Калущини:  медаллю «За незламність духу» – Галину Зварич, мешканку села Яворівка, Калуського району, маму постраждалого учасника АТО Руслана Зварича.

Медаллю «За гідність та патріотизм» нагородили Ірину Андрусів – за активну участь та надання допомоги в зоні АТО на Сході України, патріотизм та високу громадянську позицію. «Орденом матері бійця АТО» – Марію Беляєву, жительку села Бабин Середній, Калуського району, маму загиблого учасника АТО старшину Івана Беляєва, який захищав незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Медаллю «За мужність і самовідданість» – Ольгу Жекало, жительку с. Голинь, Калуського району, дружину померлого учасника АТО сержанта Івана Жекала.

Також під час гала-концерту відібрали учасників серед переможців, які 4 квітня 2019 року будуть брати участь в ювілейній програмі, присвяченій 66-ій річниці Квітки Цісик у Києві.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.