Культура

У Богородчанському районі представники УПЦ МП не пускали депутатів до храму і назвали їх “Правим сектором”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятницю, 28 вересня, з’явилося повідомлення від УПЦ Московського патріархату про те, що в Богородчанах “Правий сектор” побив їхніх вірян і захопив храм. 

У поліції цю інформацію спростовують. Кажуть, рішення про передачу приміщення музичній школі, якими користувалась церква, Богородчанська райрада та РДА прийняли на сесії ще у серпні. За словами начальника богородчанської поліції Ростислава Прокопчука, парафіяни відмовлялися звільнити приміщення, пише “Репортер”.

Як написали на сайті УПЦ МП, під час захоплення були зламані двері, розбиті вікна.

“Віруючих побили, один з чоловіків отримав струс мозку, ще одному зламали руку, також постраждав настоятель храму протоієрей Володимир Шувар”.

Однак Ростислав Прокопчук каже, рішення про передачу приміщень було прийнято на сесії райради ще 16 серпня і представників УП МП було попереджено завчасно.

Церковники у представниках райради та РДА побачили “Правий сектор”.

“Але мова про храм не йде, лише за два приміщення, які знаходяться в загальному комплексі. Щодо бійки та зламаних рук, то таких фактів не було зафіксовано. Зі слів очевидців, мінімальний конфлікт був, але не те, що пише прес-служба. Маємо два звернення від людей. В одного при огляді виявили старий шрам брови, в іншого – розстяжка сугбола”, – підкреслив Прокопчук.

На місці події працюють правоохоронці.

Відомості за цим фактом поліцією зареєстровані у встановленому порядку та проводиться перевірка.  Внаслідок суперечки з приводу отримання тілесних ушкоджень за медичною допомогою звернулися двоє місцевих жителів. Одному з них діагностовано забій м’яких тканин надбрівної ділянки голови, іншому – розтяжка зв’язок ліктьового суглобу та забійну ссадину ока, повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Водночас, відділ прес-служби Івано-Франківської ОДА повідомляє, що інформація про  протистояння вірян на Богородчанщині не відповідає дійсності і є спробою дестабілізувати ситуацію в районі.

«Ситуація на місці спокійна, фізичного протистояння немає, – каже голова Богородчанської РДА Франко Єжак.  – Це чергова інформаційна атака російських спецслужб, намагання дестабілізувати ситуацію, використовуючи релігійні почуття людей».

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.