Відео Культура Фото

Міністр культури Ткаченко відвідав Франківськ і Коломию (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
На Прикарпаття з робочим візитом прибув міністр культури Олександр Ткаченко. З головою ОДА зустрічається у Музеї мистецтв Прикарпаття.

Перед тим міністр уже встиг відвідати “Промприлад.Реновація” та франківський драмтеатр, пише Репортер.

“Зараз, наскільки я розумію, документи перебувають в мінекономіки. Там вони мають пройти погодження різних міністерств. Думаю, на початку року ніхто затягувати не збирається, – говорить Олександр Ткаченко. – Розмовляв з директором театру – обговорювали варіант, у них є концепція культурного простору. Найближчим часом Держипільский буде в Києві, ми обговоримо, що потрібно для цього зробити”.

Надовго в Івано-Франківську урядовець не затримався. Далі відвідав Коломию, де цьогоріч вдалося капітально оновити Музей писанки.

На реставрацію культурної спадщини у держбюджеті на наступний рік майже 3 млрд грн. Мова йде не лише про об’єкти, які перебувають у власності профільного міністерства, але й обласні та комунальні. Загалом таких має бути сотня.

За словами Ткаченка, обласна влада повинна податися на субвенцію.

“Безперечно, такі окраси, як цей музей, потребують такої допомоги. Десь 80% культурної спадщини потребують реставрації”, – каже Ткаченко.

Окрім того, наступного року планують збільшити потенціал фестивалів в Україні та прийняти державну цільову програму підтримки народно-художніх промислів.

Більше дивіться у сюжеті телеканалу 402.

Пізніше, на своїй сторінці у Facebook, міністр похвалив команду франківського драмтеатру за вміння освоювати нові простори та ініціативність – та інвестиційний проєкт на Промприладі. А також – команду Музею писанки та Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття.

“Достойна експозиція. Роботи з дерева, шкіри, кераміки дійсно дуже витончені. Не дарма свого часу відома з трипільських часів коломийська кераміка була найкращою в Європі, – пише міністр. – А ще музей має амбітну мрію – будуватись. Точніше, відбувати те, що колись не було завершено в 19 ст. в Українському народному домі. Будівництво, це не реставрація, але розглянемо варіанти як корисно може долучитись і наше міністерство”.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.