Культура

Міністерство культури не випустило франківський хор “Воскресіння” на благодійні концерти до Польщі (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Благодійні концерти франківського хору “Воскресіння” організувала польська сторона спеціально для збору коштів на підтримку українських захисників. Перший виступ франківських хористів мав відбутися 17 березня у місті Пачків.

Та за день до виїзду з’ясувалось, що Мінкульт не дав колективу дозволу на перетин кордону. Тож в останній момент, каже голова хору Володимир Рудницький, п’ять запланованих концертів довелося скасувати, пише Репортер.

Франківський хор "Воскресіння"

Міністерство культури встановило нові правила. Про них нас повідомили перед вихідними у п’ятницю, під вечір, – каже Володимир Рудницький. – Я зібрав новий пакет документів перед вихідними. У четвер зранку ми мали виїжджати, але листа-сприяння від міністерства так і не отримали.

За словами голови хору, афіші в Польщі уже були розвішені. До поїздки хористи готувалися протягом двох місяців. Музиканти вчили виконувати польський гімн та інші пісні, приємні для сусідів.

Читайте: Невідомий Бортнянський. Франківський хор відкриває композитора світові (ФОТО, ВІДЕО)

За зібрані кошти колектив планував купити на передову три автівки. А ще – показати та підтримати українську культуру у світі.

Такі ситуації, каже керівник хору, негативно впливають на партнерські стосунки з поляками, які дуже допомагають Україні. Чи зможе колектив перенести концерти і поїхати на інші гастролі – поки невідомо.

Більше дивіть у сюжеті телеканалу 402.

Недавно міністерство культури ще більше посилило вимоги для виїзду діячів культури за кордон, пише УП.Життя.

Тепер для підготовки листа щодо сприяння перетину кордону МКІП потрібно також надати військово-облікові документи. Все для того, аби ще більше запобігти зловживанням.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.