Культура

«Маріуполь. Де ти?» У Франківську презентували щемливу виставку (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Весь біль та страждання українців у 30 світлинах. В Івано-Франківську презентували мобільну виставку «Маріуполь. Де ти?». На фотографіях – розтрощені будівлі, в яких раніше були тисячі людей. А ще – діти, які більше не зможуть сказати «мама».

У Франківську презентували щемливу виставку 1

Від багатьох із цих світлин холоне кров у венах, – каже журналістка Аліна Кравченко. – Тут – розбомблений Маріуполь, тут бабуся збирає сніг, який має замінити їй воду. А найбільше вражає фото щоденника 8-річного хлопчика, в якому він пише; «У мене померли дві собачки і бабуся Галя. І любе моє місто – Маріуполь теж».

У Франківську презентували щемливу виставку 2

Експозиція належить маріупольському фотографу та актору Євгену Сосновському. Він 62 дні прожив в окупації. Все, що йому довелося пережити, відображають ці чорно-білі світлини. Назву ж, кажуть організатори, теж обрали не випадково.

Читайте: Як Urban Space 100 в Івано-Франківську допомагає військовим (ФОТО)

У Франківську презентували щемливу виставку 3

«Де ти?» – це питання, яке доречно для всіх маріупольців, – говорить Алевтина Швецова, координаторка виставки. – Вперше, коли з’явився зв’язок, вони одне в одного питали: Де ти? Зараз те саме питаємо ми, коли розкидані по всій Україні, по всьому світі. До того ж, саме «ДЕТИ» було написано біля драматичного театру, куди рашисти скинули дві бомби, коли там було понад 1000 людей.

Авіаудар по Маріупольському драмтеатру став справжньою трагедією для всієї України. Олена Калайтан – одна з тих, хто бачив це на власні очі…

Усі деталі дивіться в сюжеті Каналу 402:

Подивитися виставку в Івано-Франківську можна протягом двох тижнів. Потім її відправлять до Києва.

Читайте: Зрадник з Прикарпаття Михайло Шпір з’явився на Херсонщині як «заступник міністра» (ВІДЕО)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.