Афіша Культура

Кому війна на Сході не байдужа, – у Франківську презентують збірку «Жити всупереч»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятницю, 28 вересня,  о 12:00 на Промприладі в Івано-Франківську (вул. Сахарова, 23, 3 поверх залізними сходами вверх) презентують аналітично-публіцистичний звіт «Жити всупереч».

Про це в мережі повідомили організатори заходу.

“Протягом року мої колеги і я працювали над аналітичним звітом “Жити всупереч”, – говорить співавторка Євгенія Бардяк. – Це шість історій про різні проблеми цивільного населення під час війни на Донбасі. Я, зокрема, вивчала і описувала доступ до медичної допомоги”.

Усі герої цих реальних історій стали пораненими, бранцями чи безхатченками несподівано, під час буденних справ. Задокументовані випадки репрезентують найбільшу та найвразливішу групу постраждалих, яка утворилася внаслідок війни, – цивільних.

Аптечка на колесах, авто швидкої та польова кухня: мальтійці з Франківська відправили допомогу колегам на Схід (ФОТО)

Автори кожного з досліджень, представлених у збірці, розповідають історії, що сховані за статистикою. Не тому, що статистика зайва як така. А тому, що вона не показує, як насильство перевертає життя людей з ніг на голову.

“У п’ятницю ми будемо презентувати результати річної роботи. – розповідає Бардяк. – Будуть присутні ті медики, яких я опитувала. Усі вони є викладачами медичного університету і були призвані на службу в 2015 році. Також розкажемо про незаконні тримання людей у підвалах, обстріли міст та обговоримо з присутніми інші проблеми. Поділимося, як ми бачимо шляхи вирішення і навіщо потрібно те, що ми робимо”.

Охочих завітати та отримати примірник звіту організатори просять заповнити коротку реєстраційну форму. Опісля заходу передбачено солодкий стіл для неформального спілкування.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.