Культура

Коломийська філармонія носитиме ім’я Олександра Козаренка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Коломийська філармонія носитиме ім’я Олександра Козаренка. Це пропозиція культурних діячів Коломиї.

Про це повідомляє очільник громади Богдан Станіславський, пише Репортер.

Олександр Козаренко – видатний митець, яким ми маємо пишатись. На жаль, він покинув нас дуже рано. Але залишилась його спадщина, напрацювання та ім’я. Все це ми маємо зберегти та примножити славу Олександра.

Назвати на честь композитора філармонію – це одна з можливостей гідно віддати йому шану. Так, як він на це заслуговує.

Читайте: Нову марку, присвячену перемозі Kalush на Євробаченні, погасять в Калуші

Влучно сказав художній керівник Коломийської філармонії, оперний співак Микола Губчук: коломийська земля народила двох композиторів такого рівня – Анатолія Кос-Анатольського та Олександра Козаренка.

Олександр Козаренко народився 24 серпня 1963 року у Коломиї. Закінчив Львівське музичне училище та Київську консерваторію по класу фортепіано. З 1992 року викладав у Львівській музичній академії, був завідувачем кафедрою філософії мистецтв.

Козаренка

Писав музику у жанрах симфонічної, оперної, балетної, хорової, камерно-інструментальної, вокальної та театральної музики. Твори Козаренка увійшли до репертуару провідних українських колективів (“Київська камерата”, Київський саксофонний квартет, “Віртуози Львова”), виконувалися в Україні та  багатьох країнах світу. Він є автором музики до понад пів сотні вистав

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.