Культура Фото

Кіноклуб «Обскура» кличе коломиян на фільми й дискусії (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Нещодавно в Коломиї заснували кіноклуб документального кіно «Обскура». Ідея належить місцевій фотографині та відеографу Діані Риндич.

За її словами, коли вона дізналася про проект Docuclub від міжнародного фестивалю документального кіно в Україні Docudays, то вирішила, що буде цікаво та потрібно створити такий клуб у Коломиї, пише Репортер.

Нагадаємо, що Docudays – це фестиваль документального кіно про права людини. Від нього є багато різних проектів. Одним з них є Docuclub. Це кіноклуби в різних містах України при школах, громадських організаціях, бібліотеках або колоніях виправних робіт.

Коломийський кіноклуб отримав назву «Обскура», що означає прототип фотоапарату, який працює за допомогою світла.

До створення клубу долучилася громадська організація «Екоґвалт», а також до своєї команди Діана Риндич залучила Анастасію Шеремет та Катерину Трачук.

«Це культурно-просвітницька діяльність, яка потрібна нашому місту, – вважає Діана Риндич. – Це розмови про важливе, зустрічі та знайомства з небайдужими людьми. Також свого роду це підтримка тих, хто її потребує .Адже фільми несуть собою важливі теми».

Гості клубу не лише переглядають фільми, а й дискутують на теми, які порушені в них. Після перегляду фільму, виступають експерти й дискутують з глядачами. Також на кіноклубах проводять тематичні ігри, аби глядачі могли вільніше почуватись.

Кіноклуб створений з місяць тому. За цей час уже відбулися два кінопокази. На першій кінозустрічі глядачі переглянули короткометражний фільм «Джованні та балет на воді». Тема цієї стрічки була присвячена темі гендерної рівності. Після перегляду фільму на цю тему з глядачами дискутувала психологиня Вікторія Філіна.

Друга кінозустріч вже була з повнометражним фільмом «У промінні сонця» й була присвячена темі тоталітаризму в Північній Кореї.

Такі перегляди будуть організовувати двічі на місяць. Кінопокази є безкоштовними. Організатори лише нагадують про необхідність реєстрації та маски. Анонси всіх фільмів можна знайти на сторінці кіноклубу «Обскура».

Уже 4 червня, відбудеться третій кінозахід за адресою: вул. Чорновола, 49, 2 поверх.

Авторка: Юлія Корчева
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.