Культура Фото

Індійські студенти у Франківську показали, як світлом перемагати темряву (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 7 листопада, у дворі центрального корпусу Івано-Франківського медуніверситету студенти з Індії показали, як вони відзначають свій новий рік, Дівалі – індійське національне свято.

Дівалі – день перемоги світла над темрявою, також його ще називають фестивалем вогню, пише “Репортер”. 

Цьогоріч свято припало саме на 7 листопада. Його супроводжують традиційні танці, музика, костюми, демонстрація бойових мистецтв і йога, адже медитація є способом перемогти темряву світлом знання.

Усе це й продемонстрували студенти з Індії.

“Щороку до нас на навчання в університет приїжджає багато іноземців, серед них найбільш численна група – це студенти з Індії, – каже організатор свята, заступниця керівника відділу культури й організації дозвілля студентів ІФНМУ Світлана Родчин. – Що ми знаємо про Індію? Отже, сьогодні нам випав такий шанс – познайомитися з культурою індійців трошечки ближче. 5 тисяч років надбання неможливо вмістити у 30 хвилин співів і танців. Однак, сподіваюся, ніхто не залишиться байдужим”.

Найбільш активно підтримували, підспівуючи, виступи своїх колег саме індійські студенти, але й українці проявили інтерес.

Індійці  не лише знайомили глядачів зі своєю культурою, а й намагалися поєднати її з українською.

Наприклад, один із номерів прикрасили стрічками кольорів державних прапорів обох країн.

До речі, напевно, не всі знали, що досить відомий хіт минулих років “Jai Ho” (“The Pussycat Dolls”) є переробкою індійської пісні.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.