Культура

Громади Прикарпаття та Волині встановили національний рекорд із читання

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Громади Волинської й Івано-Франківської областей встановили національний рекорд, прочитавши за три місяці найбільшу кількість книг бібліотечного фонду.

Про це повідомило Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Рекордсменами стали жителі Рожнятівської громади, що на Івано-Франківщині, а також жителі Горохівської та Рожищенської громад на Волині. За три місяці 3227 учасників прочитали 31384 книги з місцевих бібліотек.

Директорка Департаменту відновлення та культурної реінтеграції деокупованих територій Мінкультури Діана Трима в межах робочого візиту в Івано-Франківську область узяла участь у всеукраїнському відкритому діалозі «Відкрий світ через книжку: бібліотека – твій ключ до знань», що відбувся з нагоди фіксації національного рекорду України «Найбільш читаюча громада».

Посадовиця зауважила, що «участь громад у такому рекорді – це не лише про популяризацію книги».

За її словами, це перший успішний кейс в Україні, коли громади об’єдналися навколо культури.

«Сила країни саме в єдності громад. Саме вони формують загальнонаціональний простір держави. Ніякі державні норми не будуть стимулювати розвиток громад краще за свідомий вибір їх жителів. Коли громада обирає культуру пріоритетом, то це свідчить про певний духовний рівень людей», – наголосила очільниця департаменту.

Фото: МКСК

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.