Культура

Франківський драмтеатр у жовтні запрошує на 30 вистав (Репертуар)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Франківський драмтеатр опублікував репертуар на жовтень. 

Серед прем’єр у жовтні – музична казка “Попелюшка”, музична комедія “У джазі тільки дівчата”, мюзикл “Шаріка” та комедія “Сватання на Гончарівці.” Також драмтеатр анонсує три дні гастролів Одеського театру ім. В. Василька, пише Репортер.

“На жовтень ми підготували для вас 30 вистав, аби ваша осінь була наповнена театральним теплом та незабутніми враженнями”, – повідомляють у театрі.

Квитки на вистави є онлайн, а також у касі театру. Також продовжили реєстрацію на вистави для внутрішньо переміщених осіб. Театр надає для ВПО 50 безкоштовних квитків на велику сцену і 30 – на камерну.

Читайте: Рух опору й допомоги. Як волонтерить франківський драмтеатр (ФОТО)

Нагадаємо, в масових сценах мюзиклу “У джазі тільки дівчата” задіяна вся молодь театру, актори працюють над постановкою танцю.

Це дуже драйвово, коли всі працюють, хлопці мучаться на каблуках. Буде драйвова комедія. Ми думали, що потрібно глядачеві, ми боялися, чи не буде це кощунство, коли відбуваються в країні такі трагедії, а ми тут веселимося. Насправді працює і те і те. Театр має терапевтичну силу. Комедії теж потрібні в такі важкі часи, – говорить Ростислав Держипільський.

Одеський театр запрошує на свої вистави 10-12 жовтня

10 жовтня франківцям покажуть історію одного воскресіння Наталки Ворожбит “Саша винеси смітття”. 11 одесити запрошують на  “Чуваки не святкують” Руслана Горового. А 12 – на родинну молитву “Серце навпіл” Марії Маріос.

«Саша, винеси сміття» –  непроста і дещо містична історія про життя невеликої сучасної родини,  в якій… спілкуються з привидом. Це історія де спілкування  стає кумедними, і водночас бентежним та надважливим для співбесідників, які не змогли наважитися вчасно сказати про найважливіше одне одному. Це історія про світле кохання…

П’єсу написала у 2015 році Наталія Ворожбит, авторка сценаріїв до фільмів «Кіборги», «Дике поле» серіалу «Спіймати Кайдаша», сценаристка і режисерка фільму «Погані дороги» – лауреата минулорічного Венеційського кінофестивалю.

“Чуваки не святкують або Ukrainian” – це нарізка уривків з гумористичних оповідок декількох книжок Руслана Горового.  Українець в Нью-Йорку зустрічає американського військового. Розповідає про армію, перше кохання, війну на Донбасі.

“Серце навпіл” Марії Маріос – творча колаборація Одеського та Франківського академічних театрів. Поставив виставу Олексій Гнатковський. За основу «Серця навпіл» взяли дві новели з книжки «Нація» — «Дванадцять службів» і «Апокаліпсис».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.