Відео Культура

Франківські кінотеатри думають, чи показувати український фільм “Пекельна хоругва” (ОНОВЛЕНО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Фільм «Пекельна хоругва або Різдво козацьке» – сімейна казка. Фільм вийшов у прокат 1 січня.

В Івано-Франківську фільм не запланували. Сценарист фільму Сашко Лірник закликав франківців у Facebook добиватися прокату. Пообіцяв, що команда творців кінокартини навіть приїде на прем’єру, пише Репортер.

У франківських кінотеатрах «Репортеру» повідомили, що поки невідомо, чи покажуть фільм.

У пресслужбі «Космосу» кажуть,  що він наразі не запланований.

У «Люм’єрі» спершу розповіли, що будуть думати про те, як включити його у прокат, і пояснили, що це нелегко, бо показ фільмів планується на місяць-два наперед. Згодом стало відомо, що фільм «Пекельна хоругва або Різдво козацьке» показуватимуть у кінотеатрі з 9 січня.

«Увага! Івано Франківськ! «Пекельна хоругва» буде йти у вашому місті! Ми це зробили!», – написав у Facebook Cашко Лірник.

Інформацію про те, що у театрі кіно “Люм’єр” фільм з’виться у прокаті з 9 січня, “Репортеру” підтвердила і власниця кінотеатру Лідія Шкрібляк.

Опис фільму:

Козаки багато років захищали український народ від усякої напасті, не шкодуючи ні своєї крові, ні своїх життів заради блага простих людей. Саме тому прощаються їм усі гріхи, якщо померли в бою за справедливість, і жодної душі козацької в пеклі ви не знайдете, нічого їм там робити. Але Диявол був би не Дияволом, якби не хотів змінити цей порядок. Прикро йому, що жодного козака за стільки років не бачив у себе, ось і вирішив з апостолом Петром посперечатися, що зможе зловити та до Різдва утримати в себе найкращого та найбільш хороброго козака на ім’я Семен. Тільки ось хлопця сам чорт не підкупить і не залякає, що з ним робити з таким?

Режисер – Михайло Костров. Головні ролі в картині зіграли Костянтин Лінартович, Григорій Бакланов, Леся Самаєва, Олександр Пожарський, Володимир Задніпровський, Діана Розовлян та інші.

Творча команда фільму перемогла на десятому пітчингу Держкіно та отримала від держави фінансування на зйомки картини. Сума державного фінансування цього фільму є стовідсотковою і становить 32 млн грн.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.