Культура

Франківцям покажуть українське кіно і обговорять його з психологами (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківську стартував мистецький проєкт «Внутрішня імперія. Психоаналіз і кіно». Кожну останню середу місяця глядачам показуватимуть українські фільми, а опісля їх обговорюватимуть з точки зору психоаналітичних теорій.

Після перегляду, каже психологиня Мар’яна Заклінська, кожен може поділитися своїми думками та переживаннями. Таким чином, переконані фахівці, людям легше адаптуватися до реалій, які зараз переживає Україна. А також опанувати себе чи краще зрозуміти свій психологічний стан, йдеться у сюжеті Каналу 402, пише Репортер.

Франківцям покажуть українське кіно і обговорять його з психологами
Презентація пройшла у кінотеатрі “Люм’єр”

Кіно відображає те, що всередині нас. І це не завжди наші світлі сторони, і це не завжди те що ми хочемо бачити в собі, – говорить психологиня, засновниця проєкту Мар’яна Заклінська. – Ми маємо як і всі темну сторону. Кіно воно дуже добре відкриває для нас глибину, потаємну людської душі з усіма її янголами, з усіма її демонами. З цього ж і складається людина.

Стартував проєкт зі стрічки «Носоріг» Олега Сенцова. У фільмі йдеться про чоловіка, який потрапляє у кримінальний світ та починає свій кривавий шлях. Стрічка, каже психоаналітик та засновник проєкту Михайло Пустовойт, складна для сприйняття і зачіпає безліч людських проблем.

Це кіно про те, що людина повинна перемогти оцього злодія в середині себе, – говорить Пустовой. – Власне за моєю версією так і відбувається в цьому фільмі. Основний лейтмотив цього сценарію – з людиною відбувається внутрішня трансформація. Вона позбавляється від свого внутрішнього бандита, і завдяки цьому перестає бути бандитом в реальності. Бо головний герой цього фільму бандит-рекетир.

Кошти, виручені від продажу квитків на фільм «Носоріг», спрямують на потреби українських захисників. Їх планують передати безпосередньо бригаді, де зараз служить режисер фільму Олег Сєнцов.

Триватиме проєкт безстроково. Покази фільмів проводитимуть кожну останню середу місяця.

Наступний показ відбудеться 27 липня о 19.15. Глядачів запрошують до перегляду та обговорення стрічки «Мати Апостолів» режисера Зази Буадзе.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.