Афіша Відео Культура

Франківців запрошують на прем’єру відеоконцертів з невідомими творами композитора Бортнянського (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У понеділок, 25 жовтня, в Івано-Франківську презентують відео п’яти хорових концертів проєкту “Невідомий Бортнянський”, підтриманого УКФ.

Прем’єра фільмів з невідомим раніше творами відомого українського композитора відбудеться о 16:00 у кінотеатрі “Люм’єр”, пише Репортер з посиланням на сторінку проєкту.

Проєкт реалізує Івано-Франківський камерний хор “Воскресіння”. Хорові концерти записували у п’яти містах України: Київ, Чернігів, Одеса, Львів, Івано-Франківськ. Ці п’ять концертів трансформуються у п’ять історій: “Глухів”, “Італія”, “Слава і руїна”, “Рукописи”, “Повернення і осмислення”.

“Географічна єдність, історична спадковість, ідентифікація сучасної української культури та українськості – це ті меседжі, що учасники проєкту вкладали в проєкт “Невідомий Бортнянський”. Тут думки сучасних митців репрезентуються у парі з хоровими концертами, які по праву називають “хоровими симфоніями”. Це поглиблює розуміння сенсів вкладених у формат проєкту”, – йдеться на сторінці проєкту.

Ідею приурочили до 270-річчя від дня народження композитора. Як інформують на сторінці, це – наймасштабніший хоровий аудіовізуальний проєкт Івано-Франківська за період незалежності.

Невідомий Бортнянський. Франківський хор відкриває композитора світові (ФОТО, ВІДЕО)

Прем’єрні покази відеоробіт транслюватимуться на телеканалах: «5 канал», “Еспресо TV”, «ТРК РАІ», «UA: КАРПАТИ», «ТРК ВЕЖА», «Третя Студія», «Канал 402» протягом п’яти днів. А також – на офіційних сторінках проєкту «Невідомий Бортнянський» у соціальних мережах: YouTube, Facebook та Instagram.

Розшифровані та надруковані партитури у вільному доступі можна переглянути на сайті хору.

Проєкт «Невідомий Бортнянський» триває з червня до кінця жовтня 2021 року.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.