Культура

Франківці колядували і щедрували для мешканців гірського села Вербівка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Громадські організації “Молода Просвіта Прикарпаття” та Ротарі е-Клуб Україна щороку під час Різдвяних свят проводять благодійні заходи на Прикарпатті.

Вихідними 13-14 січня у гірське село Вербівка, що на Рожнятівщині, зі святковим концертом завітали вихованці Клубу обдарованих дітей. У місцевому закладі культури зібралося біля трьох сотень глядачів. Там вони слухали три ансамблі, п’ятьох виконавців та дует.

Крім щедрівок і коляди, лунали і улюблені народні пісні в сучасному аранжуванні. Приємним сюрпризом було виконання соло на скрипці з назвою “Вітер і зима”.

“У той час, як обласний центр, буває, перенасичений подіями, у маленьких селах люди з радістю очікують яскравих заходів, – ділиться думками організаторка Євгенія Бардяк. – Ми спрямовуємо свої зусилля, аби бути з людьми, які потребують уваги і є дуже вдячною аудиторією. А ще так можна знайти талановитих і активних діячів, котрі згодом стають нашими однодумцями, партнерами і уже локально продовжуть розвивати регіон”.

Наприкінці дійства артистам і організаторам подякував отець Іван Носик і сільський голова Василь Пацкун, особливо відмітивши наймолодших, але уже відомих, – гурт “Просвітяночки”.

“Нам важливо дарувати людям любов і єдність. Служіння суспільству – це основа нашої діяльності, – підсумовує Президент Ротарі е-Клубу Україна Ольга Стеблянко. – Після вивчення восени минулого року громадянської освіти у США, наші партнери і ми будемо втілювати отриманий досвід саме на Бойківщині, тому такі культурні заходи – перше знайомство з громадою краю”.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефон

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.