Відео Культура Фото

Фестиваль гарячого металу, – у Франківську розпочалося Свято ковалів (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
11-13 травня на франківців та гостей міста чекає чимало розваг: різноманітні майстер-класи, квести, ярмарок, концерти та Vj-шоу “Нічне Кування”.

Понад 200 майстрів з усього світу з’їхалися до Івано-Франківська на XVI фестиваль ковальського мистецтва.

Загалом участь у фестивалі беруть майстри з 11 країн. Є й коваль із Санкт-Петербурга (Росія).

“Вперше фестиваль проходитиме на двох локаціях – не тільки на Бастіоні, а й у Палаці Потоцьких, який ми повернули у власність громади, – каже міський голова Руслан Марцінків. – Також ми тішимось, що Свято ковалів стало візитівкою нашого міста. Для нас велика честь приймати делегації з 11 країн. Також ми запросили мерів інших туристичних міст, зокрема міста Трускавця Андрія Кульчинського“.

Фестиваль “Свято ковалів” традиційно розпочався на площі “Бастіону”.  Цьогоріч ковалі будуть створювати композицію “Мої Птахи”, яку встановлять на будинках, що сполучають вулицю Галицьку з майданом Шептицького.  Проект унікальний, адже вперше роботи ковалів розмістять у повітрі.

Ідея проекту належить художнику-ковалю Василю Гудимі. Організатори зазначають, що птахи мотивують нас подивитися вгору, пригадати тих, хто завжди з нами, хто надихає, і тих, кого вже з нами нема, але саме через їхню творчість вони завжди десь близько. До прикладу, Кузьма Скрябін, чия музика надихнула ковалів на “Птахів”.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.