Культура

Два франківські хори стали фіналістами всеукраїнського конкурсу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Два хорові колективи з Івано-Франківська стали фіналістами ІХ Всеукраїнського хорового конкурсу імені Миколи Леонтовича.

Фіналістів визначили за результатами І туру конкурсу в регіонах. Перелік колективів, які візьмуть участь у фінальному турі конкурсу в місті Києві, оприлюднило Всеукраїнське хорове товариство імені Миколи Леонтовича. Про це пише Репортер з посиланням на пресслужбу ІФ ОДА.

Серед учасників – народний аматорський академічний жіночий хор «Мелодія» з Івано-Франківська (керівниця Світлана Щербій), який виступить у категорії однорідні хори, та академічний студентський хор Івано-Франківського фахового коледжу ім. Дениса Січинського (керівниця Аліна Миндюк) – категорія мішані хори.

Заключний етап конкурсу відбудеться 16-17 жовтня 2021 року в Києві.

Невідомий Бортнянський. Франківський хор відкриває композитора світові (ФОТО, ВІДЕО)

Всеукраїнський хоровий конкурс імені Миколи Леонтовича проводиться раз на три роки. Вперше відбувся у 1989 році. У конкурсі беруть участь мішані академічні хорові капели, камерні хори, жіночі та чоловічі академічні хорові колективи, котрі представляють різні регіони України. Прослуховування та оцінювання хорових колективів конкурсу здійснює журі у складі провідних хорових диригентів і композиторів України.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.