Культура

Драма за Сартром лише для дорослих. Франківців кличуть на нову виставу (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Франківському драмтеатрі покажуть прем’єру постановки “Мертві без поховання“. Виставу створили за однойменний твором славетного французького драматурга Жана-Поля Сартра.

Актори у ній, каже режисер Йокубас Бразіс, уособлюють мучителів і жертв. За допомогою складних метафор у постановці окреслюють тонку межу між реальністю та вигадкою, заглиблюючись у філософські роздуми про віру, пошуки сенсу, життя та смерть, пише Репортер.

Ця вистава стала величезним пошуком смерті, – каже режисер. – Вона показує людей, які очікують на смертну кару. І це також про акторів, які чекають на їхню останню виставу. Про подвійність людської душі. Що це означає, коли твій найкращий друг стає героєм твого найбільшого нічного жахіття. І перед лицем жахіть, цих катастроф все ж таки є надія.

Пронизлива драма за п’єсою Сартра про Другу світову війну порушує одвічні питання правди та брехні, добра та зла. Спонукає задуматися про те, як віра та відданість своєму покликанню можуть змінити погляд на життя та моральність. А також підкреслює внутрішні конфлікти, які формують людську поведінку та вибір.

“Мертві без поховання”, каже актор Богдан Романюк, не класична постановка з бойовими діями чи звуками вибухів. Суттєву увагу тут зосереджують на демонстрації особистісних трансформацій, які відбуваються під впливом непередбачуваного “сьогодні”.

Постановка за Сартром – перша робота литовського режисера Йокубаса Бразіса в Україні. А для франківського театру продовження європейського напрямку у розвитку своєї діяльності.

Прем’єра постановки відбудеться 19 листопада на головній сцені театру. Вистава має обмеження 18+. Адже у ній присутні сцени насильства та оголення, а також звучить образлива лексика.

Більше дивіться у сюжеті телеканалу 402.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.