Культура

До Франківська приїжджає глава УГКЦ Святослав Шевчук

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
З 14 по 16 лютого на Івано-Франківщині перебуватиме Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук.
У ході свого візиту Предстоятель УГКЦ очолить Чин архієрейського найменування та Чин архієрейської хіротонії Єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Миколи Семенишина, пише Репортер з посиланням на пресслужбу архієпархії.
До Франківська приїжджає глава УГКЦ Святослав Шевчук
Святкові моління відбуватимуться в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, за адресою: майдан Шептицького 22.
Розпорядок богослужінь:
  •  14 лютого о 17:00 год – Чин архієрейського найменування та Велика Вечірня з Литією;
  • 15 лютого о 10:45 год – зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука та Апостольського Нунція в Україні – Архієпископа Вісвальдаса Кульбокаса;
  • об 11:00 год – Божественна Літургія з Чином архієрейської хіротонії.
Як повідомляють у архієпархії, у четвер, 27 жовтня 2022, у Ватикані оголошено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви обрав всечесного отця Миколу Семенишина Єпископом-помічником Івано-Франківської Архієпархії, якому Святіший Отець надав свою згоду, призначивши титулярний осідок Юнки Мавританської.

Владика-номінант Микола Семенишин народився 29 травня 1982 року в Глибокому на Івано-Франківщині.

Від 1999 по 2005 рік навчався в Івано-Франківській духовній семінарії. Отримав 25 листопада 2004 року дияконське, а 29 травня 2005 – ієрейське рукоположення в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ. Згодом навчався у Папському Інституті Духовності «Teresianum» в Римі, де здобув ліценціат з богослов’я духовності, а також здійснював душпастирське служіння для українців греко-католиків у Італії.

В Україні о. Микола Семенишин виконував різні служіння. Зокрема, був віцеректором Івано-Франківської духовної семінарії, особистим секретарем Блаженнішого Любомира Гузара та духівником Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.