Культура Фото

Дівчина із Чернієва виборола другу премію серед співаків із шести країн (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Нетішині Хмельницької області 19-21 вересня відбувся четвертий міжнародний фестиваль «Вернісаж. ЕнергоФест». Вихованка вокальної студії «Ліра», 15-річна Діана Ткачук із села Чернієва, що біля Івано-Франківська, виборола там другу премію.

Цьогоріч у конкурсній програмі взяли участь 120 дітей із шести країн: Грузії, Литви, Білорусі, Ірану, Вірменії, Молдови та України, повідомляє Репортер.

«Учасники змагалися у п’яти вікових категоріях. Наша Діана виступала у найчисельнішій і найважчій – категорії «С», – розповідає керівниця вокальної студії «Ліра» Оксана Лісовська. – Там було чимало дітей, які вже неодноразово перемагали на престижних конкурсах, наприклад, брали учать у телепроекті «Голос». Але Діана і тут вирізнялася з-поміж інших, в першу чергу – репертуаром. Її «Балада про трембіту» здивувала журі колоритом, складністю та незвичністю».

За словами Оксани Лісовської, фестиваль був цікавий не лише конкурсною програмою. Для дітей влаштували музичний батл із виконання українських хітів – Діана Ткачук стала його півфіналісткою. Крім того, на вечорі знайомств усі діти досхочу натанцювалися, а вдень мали дуже цікаві й корисні майстер-класи – зокрема, від відомої співачки Іларії.

Замість довідки: Міжнародний фестиваль-конкурс молодих виконавців естрадної пісні «Вернісаж.ЕнергоФест» щороку проводиться у Нетішині, місті-супутнику Хмельницької АЕС. Мета фесту – розширення культурних, інформаційних та ділових зв’язків міста, інтеграція у фестивальний рух європейських країн. Засновник фесту – Нетішинська міськрада.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.