Культура

Цього сезону франківська філармонія готує оперу “Катерина” та виставу про Іру Маланюк

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-Франківська філармонія імені Іри Маланюк розпочинає свій ювілейний, 85 сезон.

З цієї нагоди запланували нові концерти, вистави і навіть оперу, розповів директор філармонії Володимир Рудницький, пише Репортер.

Серед важливих прем’єр – опера “Катерина” за однойменним твором Тараса Шевченка, яку покажуть 21 листопада. Її поставить запрошений режисер, імені якого поки не розкривають.

Ми не можемо привідкрити все наше закулісся. Але ця постановка не буде в такому сакральному вигляді, як вона було дотепер, – каже Володимир Рудницький. – Будуть проведені паралелі між тодішніми складними часами і сучасністю. Тому постановка буде дещо осучаснена, щоб ті події могли стати для нас тепер повчальним уроком.

Також, крім музичної творчості, у філармонії тепер можна буде побачити вистави. Уже 18 вересня глядачів кличуть на моновиставу акторки Ольги Кожушок “Іра”. Вона буде присвячена життю патронеси філармонії Іри Маланюк.

Я б хотів, щоб у нас ще з’явилися вистави про Соломію Крушельницьку та Івана Франка, – каже директор філармонії. Це були непересічні особистості й важливо висвітлювати їхнє звичайне життя. Ольга Кожушок так і змальовує Іру Маланюк – як звичайну просту людину, звісно обдаровану, в серці якої живе України. Вона їздила цілим світом, а аж у 1995 році повернулася в рідний Івано-Франківськ.

За словами директора філармонії, повернення до театральних вистав буде важливим кроком. Адже у приміщенні філармонії колись розміщувався саме театр.

Читайте: Вистави, концерти, презентації. У Франківську пройде масштабний фестиваль харківської культури

Я дуже хочу, щоб цей напрямок теж розвивався. Ця споруда первинно збудована як театр. Тому театральні постановки теж мусять бути у нашій філармонії, – говорить Володимир Рудницький. – Її великий зал дуже сприяє драматичному та оперному мистецтву. Звісно, що філармонія – це храм музичного мистецтва, але ми плануємо розвивати й інші ніші.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.