Культура

Цього року радіодиктант національної єдності відбудеться раніше

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У п’ятницю, 27 жовтня, у День української писемності та мови в Україні відбудеться радіодиктант національної єдності. Наразі ще не відомо, хто стане автором тексту диктанту та хто читатиме його у прямому ефірі.

Втім, послухати його можна буде на платформах «Суспільного» та Українського радіо, пише Liroom.

Радіодиктант 2023: де писати?

Знаково, що за годину прямого ефіру будуть включення з різних точок України, де люди в безпечних місцях писатимуть радіодиктант разом з усім світом. Навіть на фронті, якщо в той момент буде така змога, наші воїни писатимуть! А також плануємо включення з багатьох країн, з інших континентів!», — ділиться координаторка проєкту «Радіодиктант національної єдності» виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько.

Читайте: Оживити історію. Як у Франківську театр знімає фільми про українських повстанців (ФОТО, ВІДЕО)

Де слухати радіодиктант?

Слухати диктант можна в етерах Українського Радіо та Радіо Культура. Також він наживо транслюватиметься в етері телеканалу Суспільне Культура та на YouTube-каналі Українського Радіо. Приєднатися до флешмобу можна й на Facebook-сторінках Суспільного.

Нагадаємо, що у 2022 році авторкою тексту стала письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читала його народна артистка Ада Роговцева.

Читайте: З нагоди Дня працівників освіти прикарпатці отримали премії від президента

Також додамо, що в попередні роки День української писемності та мови відзначався 9 листопада. Але цьогоріч відповідно до указу президента, його перенесли на 27 жовтня.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.