Культура Люди

“Будемо грати під Кабміном”. Ростислав Держипільський про затримку держвиплат та театральні плани

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 7 липня, закрився 82 театральний сезон франківського драмтеатру.

З цього приводу директор театру Ростислав Держипільський в інтерв’ю “Укрінформу” розповів про підсумки минулого сезону та подальші плани, пише Репортер.

Зокрема, Держипільський повідомив, що з франківським театром продовжать розпочату роботу європейські режисери – Міхай Тарна та Андреа Ферран. Також тривають перемовини з Одеським українським театром імені Василя Василька з приводу нового сценічного проєкту на основі творів Марії Матіос.

“Інтегруємо в репертуарну афішу наш новий барвистий етнографічний проєкт «Гуцульське весілля», який із великим успіхом пройшов у Верховині на мистецькому фестивалі Via Carpatia, – розповідає Ростислав Держипільський. – Це автентичне відтворення найкрасивішого обряду – гуцульського весілля, який у своїй монографії «Гуцульщина» увічнив Володимир Шухевич”.

Також, за словами Держипільського, він зустрічався з прем’єром Денисом Шмигалем з приводу гарантованих державою обов’язкових фінансових виплат, пов’язаних з присвоєнням статусу театру національного. Втім, виплат досі не було.

“Ми за кілька днів усі йдемо у відпустку, а в серпні залишаємо за собою право – я цілком не відкидаю такої можливості – заявити про нашу проблему на всю країну: будемо грати франківські вистави і під Кабміном, і під Верховною радою України…”, – каже директор театру.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.