Культура

Актори франківського театру Mime IF виступили на фестивалі у Польщі (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Франківський театр живої скульптури Mime IF взяв участь у міжнародному фестивалі у польському місті Шамотули. Фест у Шамотулах традиційно відбувається у червні. Минулого року франківці не змогли туди потрапити через повномасштабну війну.

Кожного року там затишно та все наповнено хорошим настроєм. Але для нас цей фестиваль особливий іншим. Сміливістю, – йдеться у повідомленні на сторінці Mime IF. – Сміливістю розмовляти на своїй території про соціально важливі та нерозважальні теми. Запрошувати артистів, які говорять своїми виступами легко та яскраво, але про складне та важливе.

Читайте: Франківці вибороли бронзу на фестивалі живих скульптур у Нідерландах (ФОТО)

Свого часу, у 2014 році, засновники театру Mime IF Андрій Кирильчук та Артур Гулько переробили своє дійство “газетних чоловічків” у політичний перформанс, приурочений Майдану.

Цього року друзі з Португалії – Sandra Bernardo та Elizabeth Nobrega – показали перформанс про Голокост – “Lest We Forget”, – розповідають франківські актори. – І це теж було сміливо вести з ними серйозний діалог. Ми, в свою чергу, своїми виступами стверджували, що віримо – коли сильно хочеш та віриш, це, врешті-решт, візуалізується та відбудеться – навіть якими б нереалістичними мрії не виглядали на початку.

Читайте: Франківські міми вітають з днем міста патріотичним перформансом “Крізь віки” (ФОТО)

Інший перформанс символізував, що для мрії потрібен час та віра, що ранок настане, а найтемніша пора ночі – саме перед світанком.

Нам приємно було бачити розумного глядача, який розумів посил і підтримував нас в цьому, – пишуть актори. – Дякуємо за велику кількість запрошених виконавців з України, нам цей діалог надзвичайно важливий! Хочеться подякувати всім задіяним в організації цього фестивалю за вашу любов до того, що робите. Ми це постійно відчували!

Читайте: Пантоміма як «зброя». Живі скульптури з Франківська виступили у Бельгії та передали на ЗСУ 1500 євро 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.