Культура

З Шевченком не нудно

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Надія Шегда День Кобзаря — це не тільки урочисті академії, віче і читання віршів, — вважають франківські пластуни. 195-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка «Пласт» вирішив відсвяткувати разом з тими, кому було цікаво послухати Сергія Василюка — лідера київського рок-гурту «Тінь Сонця».

У березні музикант розпочав всеукраїнський тур з акустичною програмою під назвою «Сховане обличчя». 9 березня він побував в івано-франківському арт-кафе «Химера», де й відбувся його концерт.

«До репертуару нашої групи потрапляють переважно ті пісні, що гарно звучать у повному складі, — з бандурою, скрипкою, гітарами», — каже Сергій Василюк. Окрім тих творів, які хлопці виконують разом, є багато «рідних» йому пісень, що «самодостатні» й тоді, коли виконуються під гітару. Отак і виник задум акустичної програми.

Сергій співав українські народні пісні з відомого гостям репертуару. На слова Шевченка — «Вітер з гаєм розмовляє». Була прем’єра — пісня на слова Василя Стуса — «У цьому полі синьому, як льон». Родзинкою вечора було виконання пісні на слова франківської поетки Галини, з якою виконавець познайомився в Інтернеті.

Поміж піснями відбувалося невимушене і цікаве спілкування музиканта зі слухацькою аудиторією, навіть попри те, що однією з умов організаторів заходу була відсутність цигарок і алкоголю. Майже остаточна назва третього альбому, який гурт «Тінь Сонця» планує видати цьогоріч навесні — «Місяцю мій» (попередні — «Над диким полем» і «Полум’яна рута»). Також, як сказав Сергій Василюк, 13 червня 1999 року розпочалася творча діяльність музикантів, а тому вони готують для своїх шанувальників деякі музичні сюрпризи. Один із них — ювілейний концерт до десятиріччя творчості гурту.

До речі, як зізнався представник Пласту Тарас Зень, їм часто закидають, що організація працює надто «внутрішньо». «Цим концертом ми хотіли довести протилежне», — підхопив голова Івано-Франківського Пласту — Олег Хімій.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.