Культура

У горах лунатиме камерна музика

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Вже вдруге, з 26 по 30 червня, у Яремче проведуть унікальний фестиваль-пленер «Карпати-Арт». Його організатори обіцяють цікаву та насичену музичну програму, майстер-класи та сеанси музикотерапії.

На відміну від Європи, де подібні фестивалі вже давно не новинка, в Україні такий — поки єдиний. Саме популяризація та демократизація камерної музики і є головним завданням фесту.

«Ми хотіли б наслідувати європейську традицію проведення подіб­них заходів і започаткувати в Україні фестиваль академічної музики, — розповідає автор проекту, піаніст Ігор Прокопюк. — Наскільки мені відомо, це єдиний такий захід. Переймаючи досвід наших західних сусідів, хочемо демократизувати академічне мистецтво та донести його до пересічного слухача. Минулого року ми позиціонували себе як камерний пленер, щось на зразок того, що роблять художники. Аби музиканти мали змогу спілкуватися між собою, обмінюватися навиками. І як показує досвід, потенційний слухач, турист, бо це все відбувається у туристичній зоні, також зацікавлений у таких концертах».

Більшість концертів відбуватимуться на сцені яремчанського дому культури та поруч, на площі.

На фест з’їдуться музиканти зі Львова, Києва, Івано-Франківська та Варшави. Крім музики, для всіх охочих будуть фортепіанні, скрипкові, віолончельні майстер-класи. А ще — майстер-клас з настроювання роялів.

Також, за словами організаторів, ще однією унікальністю фесту є музикотерапевтичний напрямок, адже мелодіями класичної музики можна лікувати.

Фест завершиться груповим сходженням на Говерлу.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.