Культура

Слижук співав «без назви»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У неділю, 12 грудня, у приміщенні івано-франківського обласного театру ляльок відбувся концерт Сергія Слижука, присвячений 10-річчю його вокальної творчості. Органіст-вокаліст, поет і режисер, Слижук готував усе сам. Так звик. Каже, що хотілося назвати концерт словами одного з романсів – «Мені не забути вас», але вирішив залишити без назви. Задля інтриги. А інтрига таки була.

Чотири рази співак виходив у різних образах. Розпочав у довгому френчі, далі переодягся у вишиванку, а закінчував у яскраво-червоній сорочці. Перед концертом наносив грим. Колеги-музиканти кажуть, що так прискіпливо до свого образу на сцені серед франківських музикантів ставиться лише Слижук. А сам музикант з цього приводу говорить, що взнаки далося йому те, що 10 років тому працював у драмтеатрі, де й навчився правильно наносити грим.

«Якщо попередні роки я сидів за органом з музикантами, то зараз прагну цілісного самовираження як ззовні, так і зсередини, – говорить Сергій. – Розумію, що треба рости, бо слухачі дуже відчувають, коли музикант не дотягує. Зрештою, мені усе це подобається».

Від змін у зовнішності до різноманіття у творчості. Крім духовних вокальних творів – романс чи жартівлива неаполітанська пісня. Не обійшлося, звісно, без «Аве Марія».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.