Культура

«Арт-поле» розгортає лабораторію

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 10 червня, у франківському Центрі сучасного мистецтва організатори міжнародного фестивалю «Арт-поле» Тетяна Манзюк, Мирослава Ганюшкіна та Ольга Михайлюк розповідали про особливості цьогорічного свята. Воно пройде 8-12 липня у селі Уніж Городенківського району.

За словами Тетяни Манзюк, захід уже нав­мисне не називають фестивалем. Відтепер це – міжнародна творча лабораторія.

«Усі проекти, які будуть там представлені, створюються спеціально для Унежа, – говорить Манзюк. – Вони виникатимуть по ходу. Це дійсно будуть такі лабораторні проекти, створені саме в той час і для того місця».

Ще організатори запевняють, що нікуди не зникла головна концепція заходу – «Звуки в дії і просторі». На гостей Унежа традиційно чекатиме якісна музика, арт-об’єкти, перформанси та майстер-класи.

Також, за словами організаторів, «Арт-поле» стане таким майданчиком для зустрічей митців із різних куточків України. Наприклад, відомий кримськотатарський кераміст Рустем Скібін щодня проводитиме майстер-класи з гончарства. Влад Креймер – музикант і звукорежисер із Донецька – представить перформанс «Ніжність, війна, метаморфоза, тиша». Уляна Горбачевська зі Львова організує майстерню пісні, а Оксана Могилко з Одеси – майстер-клас з сучасних танців.

Протягом усіх святкових днів на нічній сцені під відкритим небом транслюватимуть документальні фільми та відео-поезію.

Новинкою стануть інтерактивні зустрічі прос­то неба. Одну з дискусій присвятять Криму, іншу – Донбасу. Головна їхня тема – вплив історичних процесів на мистецтво.

«Це не будуть дискусії виключно політичного характеру, – говорить Тетяна Манзюк. Ми будемо намагатися осмислити те, що відбувається, тими засобами та методами, які нам доступні».

Цікавою буде й програма для дітей. Для найменших відвідувачів влаштують майстерні зі створення аудіо-казок «Велике Вухо», плетіння, в’язання, жонглювання та акробатично-циркові вправи.

Музична програма на великій сцені звучатиме лише в останній день «Арт-поля». Її представлять «Aksak Balkan trio» (Польща), «Vuraj» (Білорусь), «Mavigiz» (Туреччина), а також два колективи з України – «Duoduo» та «Марк Токар тріо». Крім того, на великій сцені письменник Юрій Андрухович разом з польським гуртом «Karbido» представлять свій новий проект.

Вхід на територію творчої лабораторії в Унежі буде платним. Квиток на всі дні коштуватиме 220 грн., на два останні (11-12 липня) – 120 грн. Придбати їх можна на сайті загальноукраїнських квиткових операторів parter.ua, 1001bilet.com.ua чи karabas.com. Оплачуєте банківською карткою, отримуєте підтвердження та просто показуєте його при вході на «Арт-поле».

Купити квитки можна і прямо на фестивалі, але тоді доведеться заплатити на 30 грн. більше.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.