Відео Культура

Після перерви у 5 років франківський драмтеатр відновить виставу “Театр” (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 21 березня, на прес-конференції у Івано-Франківському драмтеатрі розповіли про те, як святкуватимуть Міжнародний день театру.

До цього свята у театрі відновлять одну з найпопулярніших репертуарних вистав – комедію “Театр”, яка відбудеться 25 березня, де зіграють відомі франківські актори: Жанна Добряк-Готв’янська, Любов Ніколаєнко, Ольга Комановська та Олексій Гнатковський.

“У липні буде 10 років, як я очолив театр, вистава “Театр” – перша вистава, яку я ставив. Режисер Юрій Одинокий був, на той час, кращим режисером в Україні, і для мене, як молодого керівника, це було дуже хвилююче, – каже Держипільський. – Вистава спочатку викликала дуже неоднозначні відгуки, потім – зібрала навіть свій фан-клуб, а для мене – довгі роки була однією з улюблених”.

Ростислав Держипільський сказав, що виставу не ставили п’ять років, бо актор Андрій Луценко працював прикордонником.

“Тепер він повернувся, – Ростислав показує афішу 10-річної давності, – дивіться, весь акторний склад зберігся, тільки половина з тих акторів вже стали заслуженими і народними”.

Другою подією до Дня театру буде концерт “Червона Рута #станція_Театр”, який буде 27 березня, на таку ідею авторів надихнув фільм “Червона Рута” 1972-го року та славнозвісний однойменний потяг.

“Наш театр – потяг, ми постійно полорожуємо” – додав директор театру.

На концерті обіцяють поєднати постановочні номери з “капустяними” замальовками від акторів театру. Це має занурити глядачів у атмосферу театрального життя з головою.

Також, на прес-конференції Ростислав Держипільський та Ольга Комановська розіграли жартівливу сценку, де Ольга була театральним критиком:

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.