Кримінал

Суд про вбивство болгарської студентки знову перенесли – Астанов залишився без адвоката

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
В Івано-Франківському міському суді 20 березня провели засідання у справі Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

На судове засідання з’явився прокурор Боровик, обвинувачуваний Ельдар Астанов та перекладач Голод.

Захисники Астанова не з’явились, адвокат Кінаш  подала довідку про те, що вона не є адвокатом Астанова, тепер у нього немає захисника. Суддя запитав чи уклав туркмен договір з адвокатом, Ельдар сказав, що не уклав.

Суд поцікавився, чи не затягує обвинувачений судовий процес, бо це тягнеться уже 5 місяців.

Після цього суддя запропонував надати Астанову державного адвоката. З цим погодився і прокурор. Однак Астанов знову просив у суду надати йому час знайти захисника.

Порадившись, суд вирішив призначити державного адвоката і переніс засідання на 11 квітня 11.30.

Нагадаємо, що минулого разу захисник Астанова Шкварко поставив суд до відома, що не може приймати участь в подальшому засіданні й надавати правову допомогу обвинуваченому.

Перед тим засідання відклали, бо в суд з поважних причин не з’явилися перекладачі.Також тоді Астанов завив, що хоче замінити захисника.

«13 березня директором координаційного центру правової допомоги припинено мою діяльність, – каже Шкварко. – Астанов користувався послугами іншого адвоката і з нею укладено договір. Я направив цю інформацію в центр та прийняв рішення про припинення дії доручення про надання безкоштовної правової допомоги Астанову».

До теми: Суд іноземця, якого звинувачують у вбивстві болгарської студентки, вкотре перенесли

Обвинувачений заявив, що лише консультувався з адвокатом Кінаш. Він підписував якісь документи, але не розумів які, бо сидіть в тюрмі, – сказав Астанов.

Також він повідомив, що знайшли іншого адвоката, але той потрапив у лікарню. Приїхали батьки Астанова ненадовго, мовляв, їм нелегко знайти іншого захисника.

До теми: У Франківську вбивцю болгарської студентки привели до суду під конвоєм і з собаками (ФОТО)

Суд перенесли на 20 березня 14:00.

Нагадаємо: Дишлі Елі Зія зникла 31 травня цього року. Лише 6 червня про її зникнення повідомили в поліцію й оголосили розшук.

12 червня тіло дівчини зі слідами насильницької смерті знайшли в Рогатинському районі в селі Світанок: труп поклали у валізу і втопили у ставку. Закопані речі жертви знайшли у Городенківському районі, звідки походить родина матері обвинуваченого.

Ельдара Астанова поліція затримала того ж дня, коли знайшли тіло жертви. Івано-Франківський міський суд обрав для Астанова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його адвокат просила змінити запобіжний захід на домашній арешт з електронним браслетом. Однак апеляційний суд залишив її скаргу без задоволення.

А 28 листопада Івано-Франківський міський суд вдруге не зміг розпочати слухання справи по суті, оскільки на засідання суду не з’явився захисник та перекладач обвинуваченого, а підсудний сказав, що уклав угоду з іншим адвокатом.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.