Кримінал

За добу у мешканців Івано-Франківської області шахраї видурили 67 тис грн

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Шахраї збагатилися за рахунок довірливих мешканців. В першому випадку чоловік перерахував гроші за купівлю міні-трактора, інший – хотів придбати абонементи на катання на лижах, а третій – повідомив шахраєві дані своєї банківської карти.

Так у середу, 20 грудня, до Галицького відділення поліції звернувся 40-річний мешканець одного із сіл району. Чоловік перерахував за покупку міні-трактора через Інтернет 22 000 грн. Гроші потерпілий перерахував на банківську картку, а замовлення так і не отримав. 

Інше повідомлення до Івано-Франківського відділу поліції надійшло від 55-річного мешканця одного із сіл Рожнятівського району. Напередодні до нього на мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки одного із місцевих банків. Зловмисник увійшов у довіру і повідомив, що хтось намагався вчинити перерахунок коштів з його карточки. Під приводом заблокування карточки він дізнався дані потерпілого і зняв з його рахунку 25 900 грн.

До теми: Дорогі Карпати. Де краще винайняти житло на свята

А 29-річний франківець повідомив про те, що його ошукали на 20 000 грн. Як з’ясувалося, він  на сайті «ОЛХ» вирішив придбати 19 абонементів на відпочинок в ГЛК “Буковель”. Чоловік зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого перерахував грі на банківський рахунок псевдопродавцеві. Коли хотів передзвонити, щоб сказати йому про оплату, але зв’язок з ним був відсутній. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернулася за допомогою в поліцію.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Нацполіція закликає громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через Інтернет чи отриманні смс-повідомлень типу: «Ваш банківський рахунок заблоковано». В тому числі й спілкуючись із невідомими, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток чи «вирішують» питання про уникнення кримінальної відповідальності родичів, які потрапили в ДТП чи іншу неприємну ситуацію.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.