Гроші Фото

У Коломиї Гройсман подарував лікарні сертифікат на 23 мільйони (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 22 березня, Володимир Гройсман вручив коломийським медикам сертифікат на спеціальне обладнання для діагностики важких серцевих захворювань – ангіограф, вартістю 23 млн грн.

“Для здоров’я людей потрібні гарні умови лікування та сучасні технології. В минулому році ми передали 13 таких ангіографів, ще 13 передамо у цьому році”, – сказав Гройсман.

Про це повідомляє Дзеркало Коломиї.

Отриманий лікарнею ангіограф – єдиний, виділений на Івано-Франківську область у 2017 році. За сприяння народного депутата Андрія Іванчука, цей сучасний апарат отримала саме Коломия.

За словами головного лікаря Коломийської ЦРЛ Петра Лесіва, в рік у Коломиї фіксують 140-150 інфарктів. Завдяки переданому апарату лікарі зможуть оперативно розпізнати зміни, що відбуваються в судинах і тканинах.

Гройсман сказав, що зараз завдання лікарні – скоріше завершити обладнання приміщення під апарат. Як пообіцяв головний лікар, це буде зроблено за 2 місяці.

Під час візиту Володимир Гройсман також оглянув медичне обладнання, вже придбане за державні кошт, зокрема, це мамограф, два рентгени на два і три робочих місця, ендоскопічна сітка.

 

Довідка: Ангіограф — унікальний апарат, на якому видно усю карту судин потрібного органу чи частини тіла. Він незамінний для кардіологів і нейрохірургів.

Якісне та точне зображення дає детальну картину процесів, що відбуваються. Крім того, подібні апарати дозволяють зробити процес обстеження пацієнта простим, швидким і якісним. А простота управління апаратом оптимізує роботу лікаря.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.