Соціум

Ініціатива “Ко-Хати” відремонтує прихистки для ВПО на Прикарпатті – як подати заявку

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Громадська організація “Металаб” за підтримки партнерів та волонтерської спільноти в межах проєкту “Ко-Хати” продовжує покращувати умови проживання людей, які втратили дім через війну. До 31 жовтня вони приймають заявки на покращення будівель для ВПО в Івано-Франківській області на конкурсній основі, пише Репортер.

Ко-Хати, ремонт прихистків, новини Прикарпаття

Читайте також: «Ко-Хати», аби жити. Як волонтери у Франківську та Кам’янці перетворюють занедбані будинки в житло для ВПО

В рамках цього проєкту планують відремонтувати близько 15 шелтерів на Прикарпатті та у Хмельницькій та Вінницькій областях.  Загальний бюджет проєкту: 430 000 євро.

Пріоритетні напрямки підтримки:

  1. Доступність та безбар’єрність.
  2. Інфраструктура приміщень загального користування.
  3. Приватність та безпека.
  4. Дрібні ремонтні роботи в приміщеннях загального користування.

Хто може подавати заявки:

  • Шелтери для ВПО у комунальній або державній формі власності або ті будівлі, що незабаром перейдуть у комунальну власність.
  •  Географічне розташування в Івано-Франківській, Хмельницькій та Вінницькій областях 
  • Серед мешканців шелтера обов’язково є ВПО / люди похилого віку / люди з інвалідністю / жінки / діти / вразливі місцеві жителі. 

Для участі у відборі необхідно надіслати на електронну пошту заявку, що містить:

  • Заповнену анкету для подачі заявки (у форматі pdf).
  • Фото та/або відео об’єкта (зовнішній вигляд будівлі, внутрішні приміщення з акцентом на ті, що потребують покращення) або посилання на теку з фото та/або відео, що має відкритий для перегляду доступ.
  • Скан-копію (або фото) актуального плану будівлі.
  • Скан-копію документа, що підтверджує тип власності будівлі.

Заявки мають бути надіслані на електронну пошту hello@metalab.space не пізніше 31 жовтня 2024 року, 23:59 год

З детальною інформацією щодо подачі заявки, критеріями відбору та пріоритетними напрямами підтримки можна ознайомитись за посиланням.

До теми: Франківська ініціатива “Ко-Хати” отримала нагороду від World Habitat Awards

Проєкт реалізується в межах проєкту “Комплексна допомога внутрішньопереміщеним особам, не переміщеним особам, які постраждали від війни, та репатріантів в Україні через служби захисту, ПЗПП, грошову допомогу, прихисток та WASH” за фінансування SoH.

Нагадаємо, урбаністична платформа Metalab з березня 2022 року взялася облаштовувати у Франківську житло для людей, які переїхали сюди, рятуючись від війни. Почали з ремонту колишнього університетського гуртожитку. В ньому нині вже живуть сім’ї. Загалом 170 людей. А ініціатива «Ко-Хати» розвинулася до реновації інших об’єктів. Зокрема відновили ще один занедбаний будинок у Кам’янці-Подільському, два – у Франківську та один – у Тлумачі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.