Соціум

У Франківську збирають книги для бібліотеки на Херсонщині (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківську збирають літературу, яку передадуть бібліотеці деокупованої Кочубеївської громади. росіяни майже повністю знищили фонд книгозбірні. Але охочі читати є – і діти, і дорослі, а от видань українською обмаль.

Збір книжок триває вже понад два тижні, і їх продовжують приносити. Окрім українських авторів та авторок, у коробці можна знайти й закордонні твори, йдеться у сюжеті телеканалу 402.

У Франківську збирають книги для бібліотеки на Херсонщині (ВІДЕО)

Багато книжок закордонної літератури перекладені на українську мову. І це дуже круто, бо розширює світогляд, – розповідає директорка “Гончаренко центру” Оксана Кузьменко. – Але і дуже багато цікавих книжок для дітей, з яскравими малюнками. Бо в українських дітей має бути дитинство.

Свій внесок зробила Тетяна Шевченко, яка переїхала у Франківськ з Красногорівки. Розповідає: вдома мала велику бібліотеку і дуже сумує за нею.

Тут у мене немає дуже багато книг. Але я живу в племінника, там двоє діток. Вони влітку їздили в табір, де їм подарували книги, вони привезли однакові. Другу я принесла у “Гончарнко-центр”, – розповідає пані Тетяна.

Головна умова: книжки не мають бути російськомовними. Якщо приносять так книги, їх відправляють на переробку.

Збір триватиме до 20 жовтня. Приносити літературу можна до “Гончаренко-центру” з 13:00 до 18:00. Далі книги поїдуть до селища Орлове на Херсонщині.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.