Війна

Прикарпаття втратило ще чотирьох захисників України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-Франківщина знову має болючі втрати. На війні за волю України загинули Микола Дрогомирецький, Євген Сачко, Михайло Гулій і Сергій Северин. Про це повідомляють представники місцевих органів влади.

Прикарпаття втратило ще чотирьох захисників України

Ввечері 10 жовтня стало відомо, що на російсько-українській війні загинув військовослужбовець з села Середній Березів Косівського району Микола Дрогомирецький, – повідомила депутатка облради Наталія Перцович. – Він загинув на Запорізькому напрямку. Вічна пам’ять і слава захиснику!

За інформацією Наталії Перцович, Микола Дрогомирецький служив у 102 окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ імені полковника Дмитра Вітовського.

Прикарпаття втратило чотирьох захисників України

Із сумом сповіщаємо, що до рідної домівки в селі Лісний Хлібичин повертається померлий солдат Євген Сачко 1989 року народження, – йдеться у дописі на сторінці Отинійської селищної громади.

За даними громади, Євген Сачко, старший навідник мінометного взводу військової частини А4848, помер у Запоріжжі.

У п’ятницю, 11 жовтня, тіло померлого перевезли до села Лісний Хлібичин, о 16.00 відбувся парастас. У суботу, 12 жовтня, воїна поховають у рідному селі.

Дякуємо померлому військовослужбовцю за захист, долучимось та проведемо його гідно на останній спочинок! – додають у громаді.

Про загибель Михайла Гулія повідомили у Кутській територіальній громаді.

Зі скорботою повідомляємо про загибель захисника України Михайла Гулія із села Старі Кути Кутської територіальної громади, – йдеться у дописі. – Прощання із полеглим воїном відбудеться 12 жовтня 2024 року, о 12.00, на майдані Незалежності міста Косова.

У громаді просять віддати останню шану загиблому бійцю й зустріти Героя з квітами та запаленими свічками.

Про загибель Сергія Северина написав міський голова Косова Юрій Плосконос.

За його даними, Северин Сергій Миколайович, мешканець села Пістинь Косівської громади, народився 17 вересня 1986 року, загинув у бою 6 грудня 2023 року в Купʼянському районі Харківської області. Донині вважався зниклим безвісти.

Про час зустрічі тіла воїна міський голова обіцяв повідомити додатково.

Вічна слава усім Героям, які загинули за волю України!

Читайте: «Франко-опору» – 10 років. На Прикарпатті ветеранам повертають жагу до життя

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.