Соціум

У Франківську за чотири дні хірурги з Канади та США зробили 34 надскладні операції

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні пластичні хірурги з США та Канади провели 34 операції з відновлення зовнішності військових і цивільних, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Про це йшлося під час пресконференції за підсумками міжнародної місії Face the Future, пише Бліц-Інфо.

У Франківську за чотири дні хірурги з Канади та США зробили 34 надскладні операції

Як зауважив гендиректор обласної лікарні Остап Грищук, місія постійно розширюється та розвивається.

До участі долучені наші хірурги і спеціалісти, які в повному об’ємі надають допомогу пацієнтам. Крім 34 оперативних втручань відбулась конференція, навчальні блоки. Відбувається навчання і розвиток наших медиків, – ділиться медик.

Символічно, що цього разу старт місії припав на 1 жовтня День захисників та захисниць. Хірурги місії кажуть, що кожен військовий для них став вже як рідний.

Читайте: «Військовим не вистачає розуміння суспільства». Як у ЦМКЛ займаються реабілітацією поранених бійців

У Франківську за чотири дні хірурги з Канади та США зробили 34 надскладні операції

Так, керівник місії, хірург доктор Пітер Адамсон пояснив, що кожна місія відрізняється своїми травмами.

Ми використовуємо для пацієнтів специфічні імпланти, тож цього разу навіть приїхали представники компанії яка їх виготовляє, щоб підігнати їх під кожного пацієнта. Окрім того, що ми відновлюємо очі, ніс, інші частини обличчя, ми робимо невеличкі операції для пацієнтів з попередніх місій, щоб вони виглядали ще краще. Через складність операцій у нас 2, 3, а деколи й 4 лікарі працюють з одним пацієнтом. З кожною місією ця робота відбувається все краще. Важливо, що українські хірурги з перших місій також уже долучаються до операцій і виконують деякі процедури. Окрім того, більше тисячі хірургів і медсестер отримали навчання під час наших місій. Ми хочемо, щоб українська система охорони здоров’я розвивалась і ви могли забезпечити хороше лікування для пацієнтів. Ми хочемо навчити вас і навчитися від вас, – наголосив Адамсон.

Читайте також: Степан Зелик: «Лікарі за кордоном дивувалися, наскільки ми добре справилися»

Ще один хірург місії Террі Тейлор розповів, що основними викликами у цій місії стала складність поранень, яка вимагала серйозного планування операцій.

Моєю ціллю в цій місії була допомога вашим Героям, щоб повернути їх до цивільного життя, повернути їх обличчя після складних поранень,- каже хірург.

Офтальмолог, пластичний хірург з США Тейлор Піс вперше приєднався до місії.

Я досі пам’ятаю перший день повномасштабного вторгнення коли разом з дітьми дивився новини про вас і мені було важко їм пояснити, що зло досі існує у світі. Тоді я не знав, що у мене буде можливість бути тут і допомогти вашим військовим. Я вражений вашими військовими, їх внутрішнім світом і сміливістю. Я і близько не бачив таких складних випадків з якими зіткнувся тут. Для мене було честю допомагати оперувати тут і поділитися знаннями, – каже лікар.

У Франківську за чотири дні хірурги з Канади та США зробили 34 надскладні операції

Його колега, директор місії, хірург-офтальмолог Раймонд Чо поділився, що це уже третя його місія.

Як воєнний хірург я маю досвід лікування таких травм, але все одно до них важко звикнути. Мені дали можливість використати свої знання для лікування ваших захисників. Воєнні поранення дуже сильно пошкоджують очі і у деяких випадках зір не можна відновити. Такі поранення впливають на зовнішність і людина перестає почуватися людиною. Тому для мене є привілеєм використовувати свої вміння, щоб допомагати людям крок за кроком відновлювати свою зовнішність, – каже доктор Чо.

Варто зауважити, що лікарі не планують зупинятися і наступну місію запланували вже на квітень.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.